Greseli periculoase La alegerea Canapelei


Fiind o piesa de mobilier robusta, canapeaua, in mod categoric trebuie, atunci cand o schimbati sa se bucure de maxima atentie din partea dumneavoastra. Pana la urma ea va decora frumos sau nu sufrageria, va fi punctul de interes de aici ce va crea un anumit decor si nu in ultimul rand va oferi sau nu confort atunci cand vreti sa va odihniti in fata televizorului sau sa va reuniti cu prietenii si familia. Pentru a va alege canapeaua ideala atat din punct de vedere estetic cat si din puct de vedere al confortului pe care il ofera, iata cateva detalii la care trebui sa fiti atenti pentru a nu gresi atunci cand faceti o asemenea investitie pe termen lung. Dimensiunea - Cu toate ca oricui ii plac canapele mari si cat mai spatioase, trebuie sa aveti in vedere si spatiul in care le veti integra. Nu puteti acoperi 50% din incapere doar cu canapeaua pentru ca nu ar mai ramane loc pentru alte obiecte de mobilier sau pentru trecere si sufrageria ar deveni una sufocanta. Masurati spatiul inainte de a face o alegere astfel incat aceasta sa fie proportionala atat cu camera cat si cu restul mobilierului din camera.
Confortul - Nu puteti cumpara o canapea fara sa o testati. Ea poate arata bine dar se poate dovedi incredibil de incomoda. Inainte de achizitie, stati pe canapeaua favorita cateva minute bune si asigurati-va ca este cat trebuie de lata, inalta, moale, inalta, etc. si ca va permite sa stati confortabil in pozitia dorita. Stilul - Pe langa functionalitate, trebuie sa se si integreze in stilul predominant al casei. Daca decorul predominant este clasic, o canapea moderna va fi dezastruoasa ca efect vizual si invers. La alegerea unei piede de mobilier ata de importante, tineti cont intodeauna si de stilul adoptat acasa. Calitatea - Intr-adevar lucrurile ieftine, mai ales cand este vorba despre o investitie consistenta, sunt tentante. Incercati sa nu cedati in fata acestei tentatii deoarece o mica economie se poate traduce printr-o durata extrem de scurta a canapelei si necesitatea inca unei investitii mari in scurt timp. O canapea ieftina se va deteriora vizibil in cateva luni, pe cand una de calitate in cativa ani, fapt ce face ca generozitatea atunci cand o cumparati sa merite fiecare banut.

Dansul pentru Nunta


Antrenorii recomanda tinerilor sa vina daca au pretentii pentru nunta lor, sa exerseze din timp, sa nu lase totul pe ultima suta de metri: „Conteaza mult si cuplul, trebuie sa le gasesti punctele bune si sa le pui în evidenta, iar timpul pentru rezultate bune, difera de la cuplu la cuplu”, ne spune Adi Neagoe. Odata învatata coregrafia se trece la finisarea elementelor care dau frumusete si eleganta dansului, cum ar fi pozitia corpului, atitudinea, mimica sau expresivitatea fetei. „La nunta, dansul, este singurul care nu se poate cumpara cu bani” ne spune Adi, încercând sa ne convinga de faptul ca exercitiul este cel mai valoros prieten al dansului de calitate. Si pentru ca nunta trebuie sa iasa perfect, pâna la cele mai mici detalii, repetitia dansului este doar una din multele masuri pe care le ia un cuplu îniante de „ziua cea mare”: „Am sansa sa dansez si eu în sfârsit cu viitorul meu sot. El nu le are cu dansul, dar de gura mea, vine la cursuri, pentru ca vreau ca nunta noastra sa fie una reusita. Detaliile mici conteaza, decât sa ma împiedic la dans, sau sa ma calce pe trena, mai bine dam niste bani acum sa scapam de posibilele momente penibile. E doar o masura de precautie, atâta tot”, ne zice Laura, si ea, o viitoare sotie. Sunt si tineri care fac lectii de dans de societate, dar nu prefera cursurile speciale pentru nunta: „Eu ma însor în toamna, dar iau lectii de dans normal, nu speciale pentru nunta. Sunt ca orice alt cursant. În ce priveste dansul de la nunta o sa dansam ce putem, cum putem si o sa mai repetam si acasa. Sa faci cursuri speciale doar pentru asta... mi se pare de fatada, mi se pare fals”, e de parere Sebastian, care merge regulat la un club de dans din Sibiu.