Tendinte in Manichiura Iarna


Daca pana nu de mult manichiura reprezenta pentru doamne acoperirea unghiilor cu un lac de culoare rosie in cele mai dese cazuri, iar pentru doamnele putin mai indraznete unghiile se acopereau si cu alte culori precum verde lucios sau un albastru mat. Insa in zilele acestea manichiura a devenit ceva foarte important, ceva care le defineste intregul aspect fizic, fara de care nici nu indraznesc sa iasa din casa mai ales in momentele foarte importante, precum o intalnire de afaceri sau o petrecere selecta. Astazi se folosesc unghiile false realizate din geluri UV, astfel ca doamnele au posibilitatea de a alege modele si culori tot mai diversificate, atat din cele clasice, cat si moderne, combinatii de culori dintre cele mai interesante. Iar unghiile vor fi mult mai rezistente datorita faptului ca gelul UV se va usca cu o lampa UV. Iar in ceea ce priveste tendintele pentru iarna lui 2013, profesionistii in domeniu prevad cateva culori care vor fi edificatoare in domeniul manichiurii. Poate cea mai interesanta tendinta pentru iarna 2013 va fi folosirea de culori metalice, care sa ofere o aliura profesionista unghiilor si un aspect dur. Se pot alege culori precum auriul stralucitor si argintiul metalizat, sau chiar si culori mai inchise.
Depinde foarte mult insa si de tipul de vestimentatie ale doamnelor, stiindu-se faptul ca manichiura si vestimentatia trebuie sa fie asortate. De asemenea, se asteapta ca doamnele sa-si vopseasca unghiile si in culori neutre, precum gri sau maro, cu variatii ale nuantelor spre deschis sau inchis, din nou foarte importanta fiind si vestimentatia aleasa. Inspre vara cu siguranta se va merge spre nuante deschise, obiectele vestimentare purtate vor fi in culori deschise, iar manichiura va fi in ton. Culorile mate nu vor fi nici ele uitate, datorita aspectului foarte placut, de catifea. Pentru astfel de culori se gasesc lacuri speciale, lacuri mate care cu siguranta vor fi pe placul doamnelor care aleg o manichiura in astfel de culori. In plus, se asorteaza perfect cu paltoanele de lana si cu cele cu aspect catifelat. Bineinteles, pentru unghii oricand, in orice an si in orice anotimp, lacul rosu va fi tot timpul in trend. Precum trenciul este in trand in fiecare sezon geros, astfel este si culoarea rosie pentru manichiura doamnelor. Nu ezitati sa o folositi. Aplicarea culorilor peste unghiile din gel UV si tratate cu o lampa UV, vor face ca lacurile intinse pe unghiile dumneavoastra sa reziste o perioada mai lunga de timp, astfel ca nu e necesar ca la fiecare eveniment important sau chiar in fiecare zi sa se aplice un nou strat.

Efectele Tigarii Electronice


California Association for Alcohol and Drug Educators (CAADE) a demonstrat, intr-un studiu recent, ca tigara electronica este una dintre cele mai bune metode de a scapa de dependenta de tutun, chiar si in cazul celor mai inraiti fumatori. Acestia au recomandat folosirea tigarii electronice de catre clinicile americane ce se ocupa de tratarea acestei dependente, motivand ca este un instrument foarte util, ce da rezultate in peste 83% dintre cazuri. Insa, acesta nu este singurul efect pe care tigara electronica il are asupra unui om ce inlocuieste viciul fumatului cu cel al "aburitului", asa cum este el numit in argoul utilizatorilor acestui instrument. Despre beneficiile tigarii electronice se scrie si se vor scrie foarte multe randuri, multe dintre acestea fiind, insa, destul de superficial descrise, ele fiind de la sine intelese, de cele mai multe ori, si usor de perceput de catre oricine, chiar si de catre cei neavizati. Totusi, adeseori nu sunt luate in considerare statisticile in ceea ce priveste tigara electronica.

Echipa Clearstream, de la FlavourArt, Italia, a publicat recent un grafic ce analizeaza diferenta dintre tigara electronica si cea clasica. Astfel, acestia au obtinut date foarte interesante, aratand ca efectele primei sunt cu mult mai pozitive decat s-ar crede la o prima vedere. Astfel, s-a aratat ca, daca 5 fumatori clasici sunt pusi in aceeasi incapere, ce masoara 60 m2, pret de 5 ore, rezultatul ar fi o cantitate de 11.4 mg de nicotina inhalata si 19 tigari fumate. In acelasi timp, 5 fumatori de tigara electronica, sub aceleasi conditii, ar necesita doar 1.6 ml de lichid, insumand 17.6 mg de nicotina. Totusi, trebuie sa retinem ca nu nicotina dauneaza, atunci cand vine vorba de fumat, ea fiind responsabila doard e dependenta. In acelasi timp, s-a aratat ca in camera fumatorilor clasici, in aer se inregistra o cantitate de 11 mg/m3 de monoxid de carbon, in timp ce in camera fumatorilor de tigara electronica aceasta cantitate era 0. In ceea ce priveste compozitia ambelor modele de tigara, rezultatul a fost unul cutremurator. Astfel, o analiza sumara a substantelor intalnite intr-o tigara clasica si locurile unde mai pot fi gasite acestea, ne face sa ne gandim de doua ori daca sa mai aprindem una sau nu.

Acetona, lac de unghii; acetilena, folosita la lampile de sudura; arsenic, otrava de furnici; benzen, napalm; butan, gaz; cadmiu, bateriile de masina; monoxid de carbon, gazele de esapament; DDT, insecticide; acid cianhidric, folosit pentru executiile prin gazare;  nicotina, otrava de gandaci; polonium 210, armele nucleare si multe altele, insumand peste 4000 de astfel de substante. In acelasi timp, lichidul dintr-o tigara electronica este compus din propilen glicol, glicerina si arome, toate acestea putand fi gasite si in mancarea obisnuita. In lume exista peste 1.1 miliarde de fumatori si 20 de miliarde de tigari obisnuite sunt fumate zilnic. Din pacate, unul din 2 fumatori mor din cauza acestui obicei. Pana acum, nu s-au inregistrat corelatii intre afectiuni ale organismului pentru cei care folosesc tigara electronica. Asadar, este usor de inteles ca efectele unei tigari electronice sunt, comparabile cu cele ale uneia clasice, mult mai benefice, fapt atestat de statisticile efectuate in intreaga lume.